Plats för Konst

platsforkonst
platsforkonst
Plats för konst är ett forum för samtal och diskussioner med anknytning till offentlig konst, med gäster från olika delar av det offentliga konstfältet som pratar om förutsättningar, processer, gestaltningar och upplevelser av konst i det offentliga rummet.
#6 Graffiti & Street Art, med Stellan Larsson, Tindra Thor & Jacob Kimvall
by Art Platform

Plats för konst bjuder in representanter från olika delar av det offentliga konstfältet för att samtala om förutsättningar, processer, gestaltningar och upplevelser av konst i det offentliga rummet.

Avsnitt 6 kretsar kring en omdiskuterad fråga: graffiti och gatukonst. Konstvetaren Jacob Kimvall och medieforskaren Tindra Thor har båda forskat om graffitin som uttryck och social praktik, och Stellan Larsson är ex-graffare och sakkunnig. Här diskuteras deras olika erfarenheter av graffitivärldens praktiker, värdesystem och möten med den institutionella konstvärlden.

Podden leds av konstvetaren och arkitekten Molly Sjögren, på initiativ av konstförmedlingsföretaget ArtPlatform. Avsnitten släpps varje månad. Kontakt: molly.sjogren@artplatform.se

Vill du också göra en Podd?

Hos oss är det är enkelt att komma igång. Börja med att berätta lite om vad du vill göra.

Posted in Pod