HJHALZ

Hjälp jag har Alzheimer
Hjälp jag har Alzheimer
Jag har fått diagnosen MCI och trolig Alzheimer. I den här poddserien träffar jag läkare, forskare, kända personer som fått sjukdomen, anhöriga och många andra. Jag vill veta vad som ska hända med mig, varför jag har fått sjukdomen och om det finns bot i sikte. Men den riktar sig även till alla er som tycker att ni är glömska, och någon gång undrat om ni inte har "Alzheimer light”? Det här är min resa in i Alzheimerland.
Allt du behöver veta om Alzheimer!
by Henrik Frenkel

Över en halv miljon svenskar berörs av Alzheimer, där typ 150 000 har själva sjukdomen och resten är anhöriga. Så vi är många som behöver lära oss mer.
Det här avsnittet är ett otroligt bra kondensat av det senaste inom forskningen. Ett slags Alzheimer for dummies, som på ett tillgängligt och spännande sätt berättar om det mesta du behöver veta om den här lömska sjukdomen.
Vi pratar om vanlig åldersglömska och när den blir sjuklig, de första varningstecknen, om symtomen, när det är dags att gå och testa sig, om de olika stora demenssjukdomarna, om Alzheimers olika faser, om tiden mellan insjuknande och slutfas, om forskningsläget, bristen på resurser och om att forskarna får ägna uppemot halva sin arbetstid till att äska nya medel för att överhuvudtaget ha råd att forska.
Medverkande är Liselotte Jansson, generalsekreterare på Alzheimerfonden och Helena Karlström, docent på Karolinska Insititutet.

Allt du behöver veta om Alzheimer!
Hur ser risken ut att du ska drabbas av Alzheimer?
Magdalena Andersson: ”Klart jag vet att jag kan utveckla Alzheimer”
Inte utan min mamma Kerstin!
Träning är hjärnans mirakelmedicin
Johan Garpenlöv: ”Min mamma vill bara hoppa ut genom fönstret”
Vem är jag utan minne?
Viggenpiloten som fick Alzheimer
Gåtan Alzheimer är nära att lösas!
Ska jag gå samma väg som pappa Olle?

Vill du också göra en Podd?

Hos oss är det är enkelt att komma igång. Börja med att berätta lite om vad du vill göra.

Posted in Pod