Grafikens Hus

Grafikens Hus Podcast
Grafikens Hus Podcast
Grafikens Hus producerar sin alldeles egna podcast sedan 2016. I år har vi inlett arbetet med en genomlysning av det grafiska konstfältet och genom vår nya podcastserie tar vi med dig som lyssnar till olika grafikverkstäder runt om i landet. Hur jobbar dem och vilka grafiska tekniker finns att tillgå? Vad gör deras verkstad unik? Hur skulle de vilja att Grafikens Hus framtida verkstäder ser ut? Genom åren har vi haft enormt många spännande samtal med konstnärer vi har jobbat med, träffat och ställt ut. Vi vill att fler skall få chansen att träffa några av dessa smarta, kreativa och modiga människor. I vår podcastserie – om konsten och människan som du också hittar här pratar vi med konstnärer och kulturpersonligheter om deras uppväxt och liv, om varför konst är viktigt för dem. Hur ser deras skapandeprocess ut, och vad skulle de göra om de fick chans att bygga ett nytt museum? Precis som vi gör just nu i Södertälje.
#12 Grafikens Hus gästar grafiken hos KKV Stockholm
by Grafikens Hus

I detta avsnitt har vi åkt till grafiken på Konstnärernas Kollektivverkstad Stockholm. Hör konstnärerna Ellen Cronholm och Maria Lindström, samt verksamhetsansvarig Johan Wingestad berätta om återuppbyggnaden i deras nya lokaler, att verkstan verkligen är medlemmarnas verkstad och vikten av att utveckla konstnärers möjligheter för konstproduktion.

I år reser vi på Grafikens Hus runt till olika grafikverkstäder för att ta del av hur konstnärer runt om i landet jobbar med grafik i dag. En genomlysning som vi gör för att samla på oss kunskap och erfarenheter inför öppningen av vårt nya museum med tillhörande verkstäder i Södertälje. Genom vår podcast vill vi under resans gång dela med av oss dessa spännande samtal och möten till dig som lyssnar.

#12 Grafikens Hus gästar grafiken hos KKV Stockholm
#11 Grafikens Hus gästar Grafikverkstan Godsmagasinet
#10 Paul Maheke
#9 Ciara Phillips
#8 Sofie Dederen
#7 Alice Bah Kuhnke
#6 Saadia Hussain
#5 Ng'endo Mukii
#4 Larry Leksell
#3 Marie-Louise Ekman

Vill du också göra en Podd?

Hos oss är det är enkelt att komma igång. Börja med att berätta lite om vad du vill göra.

Posted in Pod